بازارگردی بهشتیان
پیامبر صلیاللهعلیهوسلم فرمودند:
إنَّ في الجَنَّةِ لَسُوقًا، يَأْتُونَها كُلَّ جُمُعَةٍ، فَتَهُبُّ رِيحُ الشَّمالِ فَتَحْثُو في وُجُوهِهِمْ وثِيابِهِمْ، فَيَزْدادُونَ حُسْنًا وجَمالًا، فَيَرْجِعُونَ إلى أهْلِيهِمْ وقَدِ ازْدادُوا حُسْنًا وجَمالًا، فيَقولُ لهمْ أهْلُوهُمْ: واللَّهِ لَقَدِ ازْدَدْتُمْ بَعْدَنا حُسْنًا وجَمالًا، فيَقولونَ: وأَنْتُمْ، واللَّهِ لَقَدِ ازْدَدْتُمْ بَعْدَنا حُسْنًا وجَمالًا.
«در بهشت بازاری است که هر جمعه بهشتیان به آنجا میروند. پس بادی از سمت شمال میوزد و بر چهرهها و لباسهایشان مینشیند، و آنان را زیباتر و نیکوتر میسازد.
سپس نزد خانوادههایشان بازمیگردند، در حالی که بر زیبایی و جمالشان افزوده شده است. پس خانوادههایشان به آنان میگویند:
"به خدا سوگند! شما پس از رفتن از نزد ما، زیباتر و نیکوتر شدهاید!"
و آنان نیز پاسخ میدهند:
"و شما نیز، به خدا سوگند! پس از دوری از ما، زیباتر و نیکوتر شدهاید!"
منبع: صحیح مسلم، حدیث شماره ۲۸۳۳
پینوشت:
باد بهشتی به شمال نسبت داده شده است، زیرا در میان عربها، باد بارانآور معمولاً از سمت شام میوزید و همراه با آن ابرهای بارانزا میآمدند. آنان همیشه ابرهای بارانآور شام را امیدوارانه انتظار میکشیدند، زیرا از بهترین بادها نزد عربها بود.
این نسیم بهشتی، عطر مشک و زعفران و دیگر نعمتها و بوهای خوش بهشت را در فضا منتشر میکند و آن را بر چهرهها و بدنهایشان مینشاند. ذکر چهره در اینجا بهدلیل شرافت و ارزش والای آن است. همچنین این باد خوشبو بر لباسهایشان مینشیند و باعث میشود که زیبایی و جمالشان افزون گردد.